Už dlhší čas ma napĺňa pečenie a považujem to za úžasný relax. Často však nemám toľko času, ako by som si želala a jednoducho nemám priestor na veľké vypekanie.
Okrem nedostatku času, sa snažím stravovať viac-menej vegánsky a tak príprava hocijakého dezertu môže vyzerať ako nesplniteľná úloha. Preto som si pre vás pripravila jednoduchý, časovo nenáročný a kompletne vegánsky recept, ktorý je veľmi chutný a dlho vydrží čerstvý.
Potrebujeme:
- Jablká (ja som použila zelené Golden Delicious, nakoľko mám rada ich kyslastú chuť)
- Ovsené vločky
- Škoricový cukor
- Med
Postup:
Ako som už spomínala, recept je veľmi jednoduchý.
Ošúpeme a nastrúhame štyri jablká (stredne veľké), pridáme 400 gramov ovsených vločiek a následne pridáme škoricový cukor (použila som štyri sáčky, no množstvo je na vás).
V prípade potreby môžete pridať med, alebo hnedý cukor. Každému podľa chuti :)
Celú hmotu pečieme na 220°C zhruba 25 minút.
Tip na záver:
Mne osobne tento raňajkový dezert chutí najviac po vychladnutí v chladničke.
0 komentárov