Krehké a jemné ako páperie - také sú tieto voňavé vanilkové rožky. Tradičné vianočné pečivo, v neprekombinovanom a jednoduchom recepte, vás svojou krehkosťou a chuťou očarí :-)

Čo budete potrebovať?

  • 120 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 30 g práškového cukru
  • 50 g mletých orechov

Ako na to?

Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Všetky suroviny spolu dôkladne rukou premiešajte. S cestom sa výborne pracuje, nemajte obavu, nie je vôbec lepivé :-)

Z pripraveného cesta si vytvarujte valec s priemerom cca 5 cm. Následne ho nakrájajte na plátky, z ktorých vytvoríte rožteky. Šúlančeky jednoducho prehnite do tvaru rožka. Na plech rožteky poukladajte ďalej od seba - pečením narastú.

Ihneď po upečení, kým sú teplé, obaľte každý kúsok vo vanilkovom cukre. Náš tip: Práškový cukor môžete zmiešať rovným dielom s vanilkovým cukrom.

Pečieme pri teplote 180°C cca 15 minút.

Uvedené množstvo tvorí jednu dávku, z ktorej budete mať približne 18 kusov chutných rožtekov.

Keďže tieto vanilkové rožteky sú prudko návykové, odporúčame vám pripraviť si cesto z dvojitej dávky :-)

Chutné a voňavé Vianoce, priatelia!