Krehké a jemné ako páperie - také sú tieto voňavé vanilkové rožky. Tradičné vianočné pečivo, v neprekombinovanom a jednoduchom recepte, vás svojou krehkosťou a chuťou očarí :-)
Čo budete potrebovať?
- 120 g hladkej múky
- 100 g masla
- 30 g práškového cukru
- 50 g mletých orechov
Ako na to?
Maslo nechajte zmäknúť pri izbovej teplote. Všetky suroviny spolu dôkladne rukou premiešajte. S cestom sa výborne pracuje, nemajte obavu, nie je vôbec lepivé :-)
Z pripraveného cesta si vytvarujte valec s priemerom cca 5 cm. Následne ho nakrájajte na plátky, z ktorých vytvoríte rožteky. Šúlančeky jednoducho prehnite do tvaru rožka. Na plech rožteky poukladajte ďalej od seba - pečením narastú.
Ihneď po upečení, kým sú teplé, obaľte každý kúsok vo vanilkovom cukre. Náš tip: Práškový cukor môžete zmiešať rovným dielom s vanilkovým cukrom.
Pečieme pri teplote 180°C cca 15 minút.
Uvedené množstvo tvorí jednu dávku, z ktorej budete mať približne 18 kusov chutných rožtekov.
Keďže tieto vanilkové rožteky sú prudko návykové, odporúčame vám pripraviť si cesto z dvojitej dávky :-)
Chutné a voňavé Vianoce, priatelia!
0 komentárov